Stilul vestimentar după 60 de ani

Stilul vestimentar după 60 de ani

Deseori aud afirmaţia (cu care sunt în total dezacord): „Am trecut de 60 de ani, nu are importanţă cum mă îmbrac, pentru că oricum nimeni nu se mai uită la mine”… Aceste este motivul pentru care vin cu câteva recomandări pentru stilul vestimentar după 60 de ani.

Dacă ai trecut de 60 de ani nu înseamnă că ai ajuns la capătul vieţii şi că nu mai ai nimic de oferit. Eşti o femeie matură cu o enormă experienţă de viaţă, pe toate planurile. Din acest motiv cei tineri te văd ca pe un exemplu de urmat, ca pe un mentor de la care au multe de învăţat… pe plan personal, profesional, social, chiar şi vestimentar.

La vârsta ta ai văzut deja diverse forme ale modei, le-ai experimentat, te-ai îmbrăcat conform regulilor, dar acum este momentul să-ţi exprimi personalitatea cu ajutorul hainelor.

Să modelezi moda după tine, să adopţi doar ce te reprezintă şi să te joci cu piesele după bunul tău plac.

Recomandări pentru stilul vestimentar după 60 de ani

Acceptă-ţi vârsta

Silueta ţi s-a schimbat… personalitatea ta s-a schimbat, aşadar acceptă în totalitate cine eşti şi bucură-te de libertatea pe care ţi-o oferă această vârstă.

Nimeni nu se aşteaptă să arăţi sau să te comporţi ca o adolescentă.

Dar toţi au pretenţia să fii o doamnă distinsă, cu o personalitate puternică şi asta trebuie să se reflecte prin felul cum te îmbraci.

Alege ţinute clasice

Dacă eşti femeia căreia îi place să se piardă în mulţime, atunci piesele clasice o să te ajute extrem de mult.

Citeşte şi articolul: Stilul clasic – tradiţie, autoritate şi eleganţă

Clasicele pot fi purtate cu stil fără să pari demodată.  Mai ales dacă le actualizezi cu detalii moderne: poşetă, pantofi, bijuterii.

Distrează-te cu moda şi reinventează-te

Ai o personalitate jucăuşă, veselă şi îţi place să ieşi în evidenţă? Ai trecut de vârsta când trebuia să impresionezi cu ţinute bine puse la punct.

Acum ai libertatea de a alege piesele care te reprezintă şi de a le integra în stilul tău personal.  Îţi place o blană haioasă sau mereu ţi-ai dorit să porţi bijuterii masive? Poartă-le!

Moda este un proces continuu de reinventare… Căutarea ideilor care funcţionează, combinarea pieselor în alte feluri şi actualizarea stilului clasic cu detalii moderne.

Răsfaţă-te cu piese de lux

De ani de zile admiri o poşetă luxoasă, nişte perle adevărate, o eşarfă de mătase de la Hermes sau o blană extravagantă… Acum e momentul să le achiziţionezi, pentru că meriţi şi… dacă nu acum, atunci când?

Stilul vestimentar după 60 de ani este permisiv şi distractiv. Dacă vrei să porţi ceva nebunesc, acum este momentul. De ce? Pentru că acum te cunoşti şi eşti destul de înţeleaptă să combini piesele în aşa fel încât să arăţi bine… Şi destul de în vârstă să nu-ţi mai pese de ce spun alţii.

Inspiră-te din stilul celebrităţilor de peste 60 de ani, care ştiu să-şi îmbrăţişeze vârsta şi să-şi exprime personalitatea prin felul cum se îmbracă: Anna Wintour, Diane Keaton, Diane von Furstenberg, Helen Mirren, Jessica Lange, Lauren Hutton, Meryl Streap, Iris Appfel.

***

Vrei să înveţi să creezi rapid ţinute sofisticate pe baza unor reţete de stil? Vrei să afli trucurile care transformă ţinutele plictisitoare în ţinute stilate? Vrei să înveţi să asortezi corect culorile şi împrimeurile? Îţi recomand să achiziţionezi cartea REŢETE DE STIL, cu ajutorul căreia vei fi propria ta stilistă.

Mockup carte RETETE DE STIL
Click pe poză pentru mai multe detalii

Spune-mi într-un comentariu, care este frustrarea ta cea mai mare în ce priveşte stilul vestimentar după 60 de ani?

Cu drag, Izabella

Credit foto: pinterest.com, trendme.net

2 comentarii la „Stilul vestimentar după 60 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus