Secretele unui stil elegant

Fiecare din noi ne dorim să fim elegante, chiar și atunci când purtăm o pereche de blugi și un tricou. Pentru că atunci când avem un stil elegant, ne simțim atrăgătoare, valoroase, avem mai multă încredere în noi și suntem mai productive.

Însă majoritatea din noi trăim cu falsa impresie că stilul elegant se obține doar purtând haine scumpe. Corect?

Dar hai să-ți spun ceva…

Poți avea un stil elegant și dacă porți haine ieftine…

Mai mult de atât, hainele scumpe nu îți garantează un stil elegant. Pentru că degeaba ai haine de designer dacă atunci când îți compui ținutele, nu ții cont de anumite aspecte care fac o ținută să fie elegantă.

Și în acest articol îți dezvălui secretele ținutelor elegante…

Cândva și eu credeam că doar atunci voi avea un stil elegant când voi avea bani să-mi cumpăr haine scumpe. Credeam că doar hainele de designer emană rafinament și că este imposibil să obțin același efect cu haine fast fashion sau haine second hand.

Însă, când am devenit consultant vestimentar și am început să studiez intens limbajul hainelor, am înțeles că eleganța nu are nici o legătură cu eticheta de pe haină.

Zilele trecute am întrebat în comunitate, cum o văd pe Izabella Albert, adică pe mine, și cuvintele elegantă, rafinată s-au repetat în răspunsuri.

Dar, în urmă cu câțiva ani, nu eram percepută în acest fel…

Ce s-a schimbat?

Am început să-mi cumpăr haine scumpe?

Nicidecum.

Tot de la second hand îmi cumpăr și acum haine.

Am aplicat doar câteva secrete, care au produs o schimbare majoră în stilul meu.

Și evident, îți dezvălui și ție ce schimbări am făcut, ca să îți poți îmbunătăți și tu stilul.

Primul secret: Croiala perfectă

Înainte nu acordam prea multă atenție croielii. Dacă haina îmi era cât de cât bună, o purtam.

Însă acum acord mare atenție croielii. Încerc să rezist tentației de a-mi cumpăra haine care nu îmi vin perfect. Nu spun că reușesc întotdeauna, că na, sunt și eu om și fac greșeli. Însă în cazul în care achiziționez haine care nu stau pe mine așa cum îmi doresc, le duc direct la croitoreasă ca să le modifice.

Pentru că hainele care îţi vin ca turnate, care arată ca şi cum ar fi fost făcute exact după silueta ta, emană eleganţă şi rafinament.

Crede-mă, știu cât este de greu să găseşti haine care să ţi se potrivească perfect. Suntem unice, avem siluete diferite și este imposibil să ne încadrăm toate în același tipar.

De aceea îţi recomand să cauţi și tu o croitoreasă pricepută. Chiar şi micile ajustări îţi schimbă imaginea în totalitate.

Al doilea secret: Haine călcate şi îngrijite

Recunosc, nu îmi plăcea să calc hainele. Mi se părea o acțiune plictisitoare, fără nici un sens. Motiv pentru care călcam doar cămășile, pantalonii și fustele de stofă, adică hainele care aveau structură și trebuiau călcate. Mi se părea o pierdere de timp să calc tricourile, bluzele sau blugii.

Și pentru că în majoritatea zilelor purtam tricou și blugi, imaginea mea era… șifonată, ca și hainele mele.

Nu mai știu exact cum am ajuns să calc pentru prima dată și tricoul, dar știu că am rămas uimită cât de mult a schimbat aspectul ținutei.

De atunci calc fiecare haină, chiar și hainele de casă, pentru că mă fac să mă simt elegantă.

Așadar, chiar dacă porţi un tricou simplu, asigură-te că e curat şi călcat.

Orice ţinută ai alege, dacă hainele tale sunt călcate şi curate, imaginea ta este îngrijită şi sofisticată.

Al treilea secret: Piese clasice în culori neutre

Înainte aveam o garderobă super colorată, plină de haine cu imprimeuri și îmi lipseau cu desăvârșire piesele clasice în culori neutre. Ținutele mele nu arătau rău, dar nici nu emanau eleganță. Erau mai mult jucăușe, interesante.

Însă când am decis să-mi schimb stilul, am eliminat aproape toate hainele colorate și ultramoderne din garderobă. Le-am înlocuit cu haine clasice în culori neutre. Am păstrat și două culori ca să am pete de culoare, dar oricum majoritatea hainelor rămase sunt neutre.

Acum… nu spun că trebuie să elimini toate hainele moderne și colorate din garderobă, pentru că au și ele rolul lor. Dar dacă vrei să obții un stil elegant, încearcă să le folosești cu măsură. Pentru că piesele clasice sunt cele sofisticate, care îşi păstrează eleganţa de-a lungul timpului.

O cămaşă albă, de exemplu, mereu va fi o piesă de rezistenţă în garderobă, indiferent ce va fi la modă peste ani şi ani.

Al patrulea secret: Haine care au structură

Tuturor ne plac hainele confortabile, fără structură, care ne permit să ne mișcăm în voie, nu-i așa?

Eu practic trăiam în blugi și tricou.

Nu era nimic greșit în ținută. Dar nici nu era elegantă, după cum îți poți imagina, pentru că lipsea structura, care să emane eleganță și să impună respect.

Acum de fiecare dată când îmi compun ținuta mă asigur ca măcar un articol să aibă structură.

Așadar, dacă vrei să fii elegantă, introdu măcar un articol cu structură în ținută. Acesta poate fi o cămașă, un sacou, pantaloni sau fustă de stofă.

Al cincilea secret: Tricouri și cămăși introduse în fuste sau pantaloni

Înainte nu introduceam cămășile în fuste sau pantaloni. Tricourile nici atât. Nici nu mi-a trecut prin cap să fac acest lucru.

Însă în momentul în care am făcut acest mic gest, care durează doar câteva secunde, ținuta mea a devenit mai serioasă și mai elegantă.

Pentru că atunci când introduci tricoul sau cămașa în pantaloni, chiar și numai în față, ținută arată mai bine pusă la punct, mai elegantă.

În plus, talia îți va fi marcată și silueta ta va părea mai feminină.

Al șaselea secret: Accesorii elegante

Nici accesoriile nu erau punctele mele forte. În afară de poșete casual moi, pantofi confortabili și ceas, pe care le purtam pentru utilitatea lor, nu foloseam alte accesorii.

Impactul pe care îl au accesoriile, l-am descoperit tot după ce am devenit consultant vestimentar și pot să spun că de atunci mă axez mai mult pe ele decât efectiv pe haine.

De ce?

Pentru că o eșarfă de mătase conferă eleganță chiar și unei ținutei banale.

O colecție de broșe prinse pe jacheta denim schimbă în totalitate imaginea per ansamblu.

Pantofii cu vârf ascuțit, emană eleganță. Chiar dacă nu eşti o stiletto girl, alege balerini sau pantofi cu toc jos, dar cu vârful ascuţit pentru că sunt mult mai rafinaţi decât o pereche de pantofi cu vârf rotunjit.

Poșeta cu structură conferă seriozitate ținutei.

Chiar și o simplă curea face ca blugii să pară mai eleganți.

Și bineînțeles, mai sunt bijuteriile: coliere, cercei, brățări, inele, care de asemenea fac ca ținută să fie mai elegantă.

Dacă ar fi să alegi un singur aspect pe care să-l schimbi în stilul tău, aș zice să te concentrezi pe accesorii. Pentru că au o putere extraordinară.

Ultimul secret: Înfrumusețarea personală

Foarte mult timp m-am ascuns în spatele afirmației: Vreau să fiu naturală.

Nu mă machiam deloc și nu îmi aranjam părul.

Afirmam sus și tare: Cine mă place, mă place pentru ceea ce sunt în interior, nu pentru exterior.

Asta până am aflat că de fapt oamenii ne judecă în primul rând după aspect. Pentru că interiorul nu se vede, doar ce e în exterior. Nu e corect și nu ne place, dar din păcate ăsta e adevărul.

Nici acum nu stau ore întregi în fața oglinzii să mă înfrumusețez. Petrec în medie 15 minute în fiecare dimineață să-mi aranjez părul și să-mi fac un machiaj natural.

Și știi ce? Mă simt bine. Este o senzație atât de plăcută să știi că faci ceva pentru tine în fiecare zi.

În plus imaginea ta devine instant mai elegantă.

Acestea sunt secretele pe care eu le-am aplicat ca să obțin un stil elegant.

Evident, nu le aplic întotdeauna pe toate deodată. Și nici tu nu trebuie să le folosești pe toate. Aplică-le pe cele care ți se potrivesc și o să observi cum stilul tău se schimbă radical.

Îți doresc mult succes!

PS: Dacă ești pregătită să-ți duci stilul la un alt nivelul, te pot ajuta în cadrul programului SCHIMBĂ-ȚI STILUL, SCHIMBĂ-ȚI VIAȚA.


Program de consultanta vestimentara online cu Albert Izabella

Schimbă-ți stilul, schimbă-ți viața

Program online individual de consultanță vestimentară de 8 săptămâni, care te scoate din rutina vestimentară și îți crește încrederea în sine.

Pe parcursul programului vei învăța să-ți pui în valoare silueta, să compui ținute care îți exprimă personalitatea și să-ți construiești o garderobă plină de haine care îți oferă bucurie.


4 comentarii la „Secretele unui stil elegant

  1. Buna Izabella, îmi permit sa ți zic pe nume pt ca îți scriu mai ușor și pt ca sunt mai mare (ca vârsta). Dar nu asta contează, te urmăresc de ceva timp și chiar îmi place cum accesorizezi hainele, ești pe aceeași lungime de unda cu mine cum se spune. O sa te mai urmăresc ca îmi place cum scri și îmi plac și sfaturile pe care le dai. Poate ma ajuți cu niște idei pt persoane mai plinuțe. Îți doresc o seara frumoasa și te felicit pt aceasta idee ajutând multe femei sa-și asorteze hainele

  2. Excelent articol, cu idei foarte bune pentru solutii simple si accesibile. M-am bucurat sa gasesc confirmarea unor asa zise “trucuri” care mi-au inspirat dintotdeauna eleganta in tinuta.
    Apreciez toate articolele tale, desi e prima data cand comentez.
    Felicitari pentru munca si ideile tale, esti un superstilist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
error: Conținutul este protejat!