Cum readucem pălăria în ţinuta elegantă?

Cum readucem pălăria în ţinuta elegantă?

Zilele trecute am primit pe email întrebarea: Cum readucem pălăria în ţinuta elegantă?, aşadar iată-mă aici cu un nou articol.

Pălăria a fost un accesoriu indispensabil în ţinutele rafinate din perioada La belle epoque.

Citeşte şi articolul: Belle Epoque – inspiraţie pentru rochiile haute couture

Deşi au trecut mulţi ani de atunci, pălăria a rămas un accesoriu şic, care conferă un şarm deosebit şi clasă ţinutei.

Indiferent că porţi o ţinută clasică, casual sau elegantă, pălăria este ca şi „cireaşa de pe tort”. Este acel ultim detaliu, acel ultim retuş, care face diferenţa.

Aşadar, hai să vedem…

Pălăria în ţinuta elegantă de zi şi de seară

Pălăria este un accesoriu care reflectă personalitatea ta.

Dacă eşti introvertită o să te simţi în largul tău purtând pălării de dimensiuni reduse, fără prea multe decoraţiuni.

Însă dacă eşti extrovertită şi vrei să atragi atenţia, o să optezi pentru pălării cu boruri largi, cu multe decoraţiuni: flori, voal, bijuterii etc.

Dacă îţi place să porţi pălării mari, recomandarea mea este să le porţi doar în timpul zilei, alături de ţinute clasice.

Seara optează pentru pălării de dimensiuni mai mici, de diverse forme, cu diverse decoraţiuni, care funcţionează ca şi o bijuterie pusă în păr.

Cum alegi pălăria în ţinuta elegantă?

Sunt adepta ţinutelor echilibrate, aşadar nu recomand să porţi haine şi accesorii extravagante în acelaşi timp.

Ziua, de obicei, hainele sunt mai simple, fără nimic extravagant, aşadar o pălărie pompoasă se integrează perfect în ţinută.

Ţinutele de seară de obicei sunt mai elegante, mai pompoase, mai strălucitoare. Poate alegi o rochie din voal sau cu broderii… Aşadar o pălărie elegantă, dar destul de simplistă este tot ce îţi lipseşte.

Dacă însă rochia ta de seară este una simplă şi liniară, pălăria ta poate lua o formă extravagantă, care să atragă atenţia.

Cum asortezi culoarea pălăriei?

Rolul pălăriei, şi al accesoriilor în general, este să atragă atenţia într-un anumit punct al corpului.

Dacă ai ceva de ascuns în partea din mijloc, atunci asortează pălăria cu pantofii. Astfel atragi atenţia la faţă şi la picioare.

Dacă vrei să-ţi ascunzi şoldurile sau picioarele şi vrei să atragi atenţia în partea de sus a corpului, asortează pălăria cu un colier simplu sau o broşă.

Pălăria în ţinuta elegantă se poate purta în multe feluri, nu există reguli foarte stricte, aşadar nu ai cum să dai greş.

Aşa cum am mai spus, pălăria este o reflecţie a personalităţii tale. Dacă te uiţi în oglindă şi vezi o femeie frumoasă şi stilată, cel mai probabil ai făcut alegerea potrivită.

***

Vrei să înveţi să creezi rapid ţinute sofisticate pe baza unor reţete de stil? Vrei să afli trucurile care transformă ţinutele plictisitoare în ţinute stilate? Vrei să înveţi să asortezi corect culorile şi împrimeurile? Cartea REŢETE DE STIL poate fi de un real ajutor în garderoba ta şi acum este disponibilă la preţ promoţional!

Click pe poză să afli mai multe detalii

Cu drag, Izabella

Credit foto: pinterest.com, trendme.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus